Policisté vyřešili další krádeže v Aši

Policisté vyřešil další krádeže v Aši. Jeden z mužů kradl cigarety, druhý se zaměřil na drogistické zboží. Oběma teď hrozí v případě odsouzení až tři roky ve vězení.

Odcizil pět kartonů cigaret

„Ve druhé polovině prosince minulého roku měl pětatřicetiletý muž z Aše přijít krátce před polednem do jedné z místních prodejen smíšeného zboží,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Prodejnou měl chvíli procházet a prohlížet si v regálech vystavené zboží. Nakonec si měl do svého batohu uschovat pět kartonů cigaret a následně odejít bez zaplacení,“ upřesnil. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně šest tisíc korun.

Policisté se celým případem usilovně zabývali a po provedených šetřeních pětatřicetiletého muže vypátrali a zajistili.

Pětatřicetiletému muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, následně policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Kradl drogistické zboží

„Krádeže se měl v Aši dopustit také teprve osmnáctiletý mladík. V pondělí 9. ledna letošního roku měl navštívit místní obchod a několik desítek minut se procházet po prodejní ploše. Nakonec si měl do svého batohu ukrýt téměř desítku kusů drogistického zboží,“ uvedl mluvčí s tím, že poté měl projít přes pokladny a zaplatit, ovšem za zboží ukryté v batohu nezaplatil.

Odcizeného zboží si ale mladík příliš neužil, protože před prodejnou na něj již čekala policejní hlídka z místního obvodního oddělení, která ho zajistila.

Po provedených úkonech policisté z obvodního oddělení Aš mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny hrozí teprve osmnáctiletému mladíkovi, který se již v minulosti krádeže dopustil, trest odnětí svobody až na tři roky.