Kradl třikrát během tří dnů. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby

Kradl v restauraci, kosmetickém salonu, autosalonu  i v domě. Svým jednáním měl sedmatřicetiletý muž způsobit škodu na poškozených a odcizených věcech téměř 1 milion korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Foto: Policie ČR

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

„Obviněný muž měl v sobotu 31. prosince loňského roku krátce po třetí hodině ranní v Karlových Varech vstoupit do stanu, který slouží jako přístavek jedné z kaváren,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Odtamtud měl do samotné kavárny vniknout. V chodbě měl následně poškodit bezpečnostní zařízení. Prodejnu následně prohledal a odcizil z ní platební terminál nebo mobilní telefon. Najít měl také klíč, kterým si otevřel dveře do sousedního kosmetického salonu. Z toho měl následně odcizit finanční hotovost či mobilní telefon,“ uvedl.

Jen o několik málo desítek minut později se měl muž vydat krást na další místo opět v Karlových Varech. „Měl vniknout do budovy jednoho z autosalonů. Tu prohledal a odcizil z ní například notebook, oblečení a celkem třináct klíčů od vozidel. Jedno vozidlo v hodnotě téměř 900 tisíc následně pomocí klíče nastartoval a chystal se s ním odjet. To se mu ale nepovedlo, jelikož byl přistižen pracovníkem bezpečnostní služby,“ sdělil mluvčí s tím že sedmatřicetiletý muž následně z prodejny utekl, ale policistům se ho podařilo během několika málo desítek minut zadržet. Po provedených úkonech byl muž propuštěn ze zadržení.

Poslední krádeže se měl dopustit v pondělí 2. ledna letošního roku. „Krátce po půl osmé hodině ranní měl v Karlových Varech vniknout do jednoho z domů. Při tom měl poškodit vstupní dveře a dvě okna vedoucí do sklepních prostor. Následně se měl dostat do jednoho z bytů, ve které odcizil porcelánovou vázu a svazky klíčů. Na základě oznámení jednoho z občanů na linku 158 byla na místo vyslána hlídka policie, která na místě muže zadržela,“ doplnil Jan Bílek.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.