Navrtali nádrž a kradli naftu

Vyhlédli si kamion, ze kterého po navrtání nádrže ukradli 300 listrů nafty. Řeč je o třech mladých mužích, kteří svým jednáním způsobili škodu na nádrži téměř 85 tisíc korun a na odcizené naftě 15 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Kraslice sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci třem mužům ze Sokolovska ve věku 20, 20 a 21 let.

O případu informoval policejní mluvčí Karlovarského kraje Jan Bílek. Trojice mužů se měla v první polovině listopadu v nočních hodinách zaměřit na naftu z nákladního automobilu. Společně si měli při jízdě automobilem vyhlédnout zaparkovaný kamion s přívěsem v menší obci na Sokolovsku. „Poté, co k němu došli, násilím vytvořili v nádrži prostor, čímž jí poškodili. Z té následně nechali naftu odtékat do připravených kanystrů a plastových lahví. Odcizit se jim nakonec podařilo téměř 300 litrů nafty, přičemž na místě zanechali další čtyři plné plastové lahve a jeden kanystr, které se jim zřejmě už do auta nevešly. Odcizenou naftu poté odvezli do místa bydliště jednoho z mužů, kde jí schovali. Následující den naftu prodali,“ doplnil.

V případě prokázání viny hrozí mužům ve věku 20 a 21 trest odnětí svobody až na dva roky. Třetímu dvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.