Preferuji zachovat na svátky klid a užívat si to, že jsme svátečně spolu, říká Petra Černocká

Kdo by neznal dnes již kultovní film Dívka na koštěti s krásnou čarodějnicí Saxanou, kterou ztvárnila zpěvačka a herečka  Petra Černocká? Právě ona a její partner Jiří Pracný před nedávnem vystupovali na adventním koncertu ve Františkových Lázních, který přilákal stovky lidí.  Zazněly všechny známé skladby, které si s muzikanty zpívalo i publikum. Záhadou ovšem je, jestli není Petra Černocká opravdu tou pohádkovou Saxanou, protože se od dob Dívky na koštěti skoro nezměnila.

Protože se koncert uskutečnil v předvánočním čase, tak si Živé Chebsko s Petrou Černockou povídalo o blížících se svátcích, ale také například o tom, jak se jí líbí v našem regionu.

Na první adventní neděli jste spolu se svým partnerem Jiřím Pracným vystupovali ve Františkových Lázních. Jak se vám město líbí?

Františkovy Lázně jsou mimořádně krásné město. Vlastně se tam každý rok objevujeme na nějakém vystoupení, takže už jsme trochu znalci. Ovšem několik mých kamarádek tam pravidelně jezdí v rámci ozdravení do lázní a procedury si velmi chválí. Často mě lákají, abych jela s nimi. V tom případě bych byla dokonalým znalcem prostředí a znalcem nejlepších cukráren a kaváren. Zatím bohužel hodně vystupujeme a tak nikdy nenajdu termín, kdy bych měla volno. Tak se těším, že to jednou vyjde.

Jaké místo v našem regionu máte nejraději?

Vždy mě překvapí, jak je krásné město Cheb. Tam opravdu dýchá starodávná energie z každého domu v centru města. Jen by se tento kraj měl polepšit ohledně počasí. Z Prahy často vyjíždíme za hezkého počasí, sluníčko svítí, ovšem už cestou se zvedne vítr, na nebi se začne zatahovat a teplota klesá. Na jeviště si už musím hodit něco víc na sebe, ale milí diváci mi to samozřejmě vynahradí svou přízní, když si navzájem začneme posílat dobrou energii.

Chystáte nové CD? 

Nic nechystám. Už to bude víc než deset let, kdy jsem si vydala CD Souhvězdí střelce, což byla moje autorská deska, se kterou jsem byla moc spokojená, ale rádia z ní nic nehrála. Budou od nás – starší generace muzikantů – hrát jen staré hity, které mají posluchači v oblibě a s novinkami hrají jen nastoupivši muzikantskou generaci. Zrovna před nedávnem jsem se na vystoupení potkala s Věrou Martinovou, s Kameliemi a Milanem Drobným a společně jsme žehrali, že nám novinky nehrají a nehrají. Shodli jsme se na tom, že to asi tak bylo vždycky. Že třeba zpěváci generace našich rodičů, jako byli Kortéz, Vašíček nebo Simonová s Chladilem, byli asi taky dotčení, že hrají jen Neckáře nebo Kubišovou s Vondráčkovou. Tak to bylo a bude. Naštěstí si starší generace může zajít na koncert, třeba pana Josefa Zímy, někam do kulturního domu. Mimochodem před tímto zpěvákem smekám, protože zpívá s vervou jako za mlada. Když jsem začínala zpívat jako holka, tak mě paradoxně taky tento „kmet“ nezajímal.

A jak vypadají vaše Vánoce?

Zaúkoluji dceru, aby ježíškovské dárky pro vnučku a jejího tatínka zařídila za mě s tím, že je později zafinancuji a tím pádem budu v klidu. Kapra a salát dodám, protože Štědrý den slavíme u ní doma. Takže žádné mytí nádobí a sklízení obalů od dárků, prostě pohodička.  Preferuji zachovat na svátky klid a užívat si to, že jsme svátečně spolu.

Co byste si přála najít pod stromečkem?

Nic, všechno mám. Říkám to rodině každý rok, ale oni mě neposlouchají. Vždycky pro mě pod stromečkem nějaké balíčky jsou. Tak nějaké maličkosti, hlavně pro vnučku Coco, taky připravím. Letos si dcera přála ode mne nějaký obrázek, tak tam bude, takový úkol mě těší.

Vzpomínáte na nějaký speciální dárek, který jste dala nebo dostala?

Jako holka jsem si nepřála nic jiného než pejska nebo kočičku. Nakonec jsem konečně dostala živý dárek v podobě klece s krásnou žlutou andulkou. Potom jsem si ještě vyžebrala jednu modrou. Dostala jsem jí, protože se maminka přesvědčila, že se opravdu o krmení a čistou klec starám. Prvního pejska jsem si pořídila až sama za první výplatu v Divadle Semafor, kde jsem dostala angažmá.