Na kolonádě se to bude hemžit anděly a čerty, chybět nebude ani Mikuláš

Na mariánskolázeňské kolonádě se to bude hemžit pohádkovými bytostmi. Na akci, která se uskuteční v sobotu 3. prosince od 14 hodin, dorazí na tři desítky andělů a čertů, chybět nebude Mikuláš, ale ani Lucifer, který přinese část svého pekelného pokladu. Každé dítě tak dostane symbolický dárek, ve kterém budou dva kousky bonbonů a kousek uhlí. Děti, které se prokáží speciálním listem, budou odměněny dárkovým balíčkem.

Mikulášská nadílka v Mariánských Lázních v roce 2020

„Již tuto sobotu budeme pořádat na lázeňské kolonádě města Mariánské Lázně mikulášskou nadílku,“ uvedl Tomáš Richter, který je také pořadatelem adventních slavností. „Když jsem tuto krásnou akci připravoval, jsem měl obrovský strach, aby hlavní aktéři – tedy děti – neměly zklamané oči. Proto připravuji přes tři tisíce balíčků se symbolickým dárkem, který tvoří dva bonbony a jeden kousek uhlí. Abych ulehčil rodičům v práci s výběrem a následným schováváním sladkosti před dětmi doma, tak jsem vymyslel takzvaný list hříchů. Rodiče zaplatí balíček a z obchodu si odnesou takový voucher na služby Mikuláše, doslova poukázku s názvem list hříchů. Tento list funguje jako poukázka na již zaplacený balíček. Když jsem oslavoval pana Dymáčka, rozhodlo se, že tyto balíčky udělá v rámci nákupní ceny, aby rodiče získali za málo peněz mnoho muziky,“ doplnil.

Mikulášská nadílka v Mariánských Lázních v roce 2020

Mariánskolázeňský podnikatel Milan Uxa na sociálních sítích oslovil další podnikatele a občany města. „Vím, že pro některé maminky to v dnešní ekonomicky těžké době může být hodně peněz a proto zaplatím deseti dětem takovýto balíček. Stačí mi poslat soukromou zprávu na facebookové skupině pod příspěvek Mariánské Lázně Aktuality a dění se jménem vašeho dítěte a pak si vyzvednout poukázku v provozovně pana Dymáčka,“ uvedl. Během chvilky se k němu přidali další, kteří chtějí podpořit  dětskou radost.

Rodiče mohou přijít do provozovny Potraviny Dymáček (Potraviny Dymáček, Hlavní třída 122/44, 353 01 Mariánské Lázně). Pozor, tato možnost skončí 1. prosince! Hned následující den budou organizátoři zakoupené balíčky vyzvedávat a připravovat na sobotní akci.

Jak bude vypadat samotná nadílka? Děti budou pozvolna přistupovat k čertům a dostávat část pekelného pokladu. Každý kdo dostane poklad, dostane zároveň potvrzení – razítko se smajlíkem, že tentokrát unikl peklu. Děti, které budou mít listy hříchu, budou přistupovat k Mikuláši, kde jim anděl orazítkuje tyto listy razítkem s nápisem vyřízeno. Následně půjdou k Červenému stánku (Mikulášova kancelář – příjem Listů hříchů), kde jim oproti listům hříchů bude vydán zaplacený balíček.

„K čertům přijdou všechny děti a dostanou symbolický dárek (pytlíček s dvěma bonbóny a jedním kouskem uhlí) to uhlí je právě ten symbolický pekelný poklad jak jsme již říkali uhlí nad zlato,“ upřesnil Tomáš Richter.