Muž a žena pěstovali marihuanu. Teď jim hrozí až deset let ve vězení

Kriminalisté v Karlovarském kraji úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. Až na deset let by mohla jít do vězení jednapadesátiletá žena a šestapadesátiletý muž z Chebska. Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie karlovarského kraje zahájili jejich trestní stíhání a obvinili je ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Foto: Policie ČR

 „Obviněný muž měl v místě bydliště provést nezbytné úpravy místnosti vedoucí k tomu, aby bylo možno v místě skrytým způsobem pěstovat rostliny konopí,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Měl tedy v místnosti realizovat zapojení elektrotechniky, vzduchotechniky, klimatizace či zavlažování. Na následném několikatýdenním procesu výroby marihuany se šestapadesátiletý muž podílet neměl,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Podle mluvčího ,měla obviněná jednapadesátiletá žena nejméně od druhé poloviny minulého roku až do současnosti v této speciálně upravené místnosti pěstovat rostliny konopí. Po skončení pěstebních cyklů měla sklidit a následně sušit jejich využitelné okvětní a listové části. Takto získanou drogu marihuanu měla v místě přechovávat a poté předávat dalším osobám. Kromě toho měla část drogy marihuany využívat pro vlastní účely na potravinářské či kosmetické účely.

Foto: Policie ČR

 Během několika pěstebních a výrobních cyklů měla žena vyrobit zhruba pět kilogramů omamné látky marihuany.

„V pátek 25. listopadu v brzkých ranních hodinách kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení provedli prohlídku objektu v místě bydliště této obviněné dvojice. Během té nalezli uvedenou speciálně upravenou místnost, kde žena v té době pěstovala přibližně 150 kusů rostlin konopí. Tyto rostliny policisté, samozřejmě včetně kompletního vybavení zmíněné indoorové pěstírny, zajistili,“ sdělil Jakub Kopřiva s tím, že zajištěny byly i finanční prostředky. Jednapadesátiletou ženu i šestapadesátiletého muže policisté zadrželi. Po provedených úkonech byli oba propuštěni ze zadržení a vyšetřování tedy probíhá na svobodě.

Foto: Policie ČR