Chystá se osazení nové lávky přes Ašskou ulici. Bude opět oranžová

V sobotu 19. listopadu dojde k osazení nové lávky přes chebskou Ašskou ulici. V souvislosti s tím dojde v tomto úseku Ašské ulice (úsek mezi křižovatkami s ulicemi Komorní a Ke Skalce/Topolová) k uzavírce, která by měla trvat od 6:00 do 18:00. Původní lávka, která musela být pro svůj havarijní stav demontována, byla snesena 30. července.

Vzhled nové obloukové lávky, která bude natřena barvou oranžovou

Objízdná trasa bude ve směru do města vedena ulicemi Ke Skalce a Komorní (pro osobní automobily a autobusy), v případě nákladních automobilů povede objízdná trasa přes obchvat města a Pomezí nad Ohří. Ve směru z města bude objízdná trasa vedena pro veškerou dopravu ulicemi Komorní a Ke Skalce (viz přílohy nad tímto článkem).

 Objízdná trasa pro osobní auta a autobusy (OA a BUS)

Vyrobená lávka bude ve dvou částech do Chebu přivezena již v sobotu 12. listopadu. Umístěna bude v části Havlíčkovy ulice (propojka z Ašské ulice ke křižovatce Havlíčkova x Vodní), kde se bude kompletovat. Tento úsek Havlíčkovy ulice bude pro dopravu uzavřen v termínu od 12. do 19. listopadu.

Objízdná trasa pro nákladní dopravu (NA)

Po osazení nové lávky bude následně probíhat dláždění prostoru pod lávkou a napojení chodníků na lávku. Dle uzavřené smlouvy má být vše hotovo nejpozději do března příštího roku, ale zhotovitel přislíbil, že se pokusí lávku pro veřejnost zprovoznit do Vánoc.

Demontáž lávky z 30. července 2022

Vybudování nové lávky bude dle smlouvy stát 14 milionů korun včetně DPH, přičemž městu již byla schválena dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 9,80 milionu korun.

Zdroj: Město Cheb