Rukou rozbil výlohu knihkupectví

Muž ze Svitavska procházel v noci ulicemi Chebu. Když šel kolem jednoho z chebských knihkupectví, rukou rozbil výlohu. Policisté se případem začali okamžitě zabývat. Na kamerových záznamech ve spolupráci se strážníky Městské policie Cheb poznali jim dobře známého osmadvacetiletého muže, za kterým se vydali. Před příjezdem policistů muž spálil kalhoty a boty, které měl v době, kdy výlohu poničil, na sobě. Poté se policistům k poničení výlohy přiznal.

Foto: Policie ČR

Chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví osmadvacetiletému muži ze Svitavska.

„Muž se měl v pátek 4. listopadu letošního roku v brzkých ranních hodinách procházet ulicemi Chebu a v odpadkových koších hledat nedopalky cigaret,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté měl procházet kolem jednoho z místních knihkupectví a z frustrace rukou poničit skleněnou výlohu. Poté měl z místa odejít,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Poničením výlohy měl způsobit škodu téměř sedm tisíc korun. Střepy z výlohy měly navíc poškodit vystavené knihy, časopisy a různé hry. Tímto svým jednáním měl tedy způsobit celkovou škodu přibližně 12 tisíc korun.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.