V neděli zazní v bazilice ve Waldsassenu Velký podzimní koncert

V neděli zazní v bazilice ve Waldsassenu Velký podzimní koncert. Akce, kterou pořádá Katolická církevní nadace Waldsassen, se uskuteční v neděli 6. listopadu v 16 hodin. Zazní díla od Wolfganga Amadea Mozarta a Ludwiga van Beethovena v podání Orchestru Czech Virtuosi, Chor der Basilika Waldsassen a pěveckého sboru Rastislav Blansko.

Orchestr Czech Virtuosi, pod uměleckým vedením Karla Procházky, zahájil svoji koncertní činnost před více než dvaceti lety. Během svého působení odehrál na 800 koncertů zahrnujících díla světových mistrů symfonické, duchovní i operní hudby, a to od baroka až po současnost. Doménou orchestru i přesto zůstává tvorba W. A. Mozarta.

Sbor baziliky Waldsassen v současnosti tvoří asi 50 zpěváků. Hlavním úkolem sboru je organizace různých liturgických slavností v bazilice ve Waldsassenu. Například je můžete slyšet téměř každou neděli v 9:30 ve farní bohoslužbě.

Pěvecký sbor Rastislav – Počátky sboru sahají až do roku 1862, kdy je v Blansku ustanoven vzdělávací slovanský spolek „RASTISLAV“. Název je odvozen od velkomoravského knížete Rastislava, nebo-li Rostislava, který r. 862 povolal z Byzantské říše na Moravu Konstantina a Metoděje.

Program:

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Exsultate, jubilate KV 165
  • Ludwig van Beethoven: Messe in C op. 86

Obsazení:

  • Jana Šrejma Kačírková – Soprán
  • Václava Krejčí-Housková – Alt
  • Tomáš Kořínek – Tenor
  • David Szendiuch – Bass

Předprodej vstupenek: Tourist-Info Waldsassen, Tel. 09632  88-160, www.nt-ticket.de und allen NT-Ticket Verkaufsstellen.

Vstupné: 30,- / 24,- / 18,- / 10,- Euro – Vstup možný hodinu před koncertem