Mariánskolázeňská zpívající fontána zahraje letos naposled

Mariánskolázeňská zpívající fontána zahraje v letošní sezóně naposledy. V pondělí 31. října od 20 hodin si budou moci návštěvníci vychutnat všechny skladby od A až k H. Zpívající fontána bude poté zazimována a znovu se rozezpívá až 30. dubna příštího roku.

 

V pondělí 31. října od 20 budou přehrány všechny skladby od A po H podle harmonogramu. Uslyšíte tak Hudbu pro fontánu, Vzpomínku na Mariánské Lázně, Dobytí ráje 1492, Být stále mlád, Srdce nehasnou, Vivo per Lei, Romanza, Nabucco – Chorus of Herbew Slaves, Va, pensiero, 5. C-MOLL Osudová, Tenkrát na západě. Tuto akci, kterou si hosté Mariánských Lázní velmi oblíbili, založil před pěti lety Petr Matějka, který provozuje fontánu již od roku 1995.

Zpívající fontánu tvoří kruhový bazén o průměru osmnácti metrů s dvanáctidílnou kamennou plastikou stylizovaného květu se středem z leštěné oceli. Fontána má deset základních střikových systémů s více než dvěma sty padesáti tryskami, střední střik dosahuje výšky šesti metrů. Celá fontána je řízena počítačem, což umožňuje vytvářet zajímavé střikové kombinace včetně barevného osvětlení.