Jak se bránit proti podvodným telefonátům poradí v chebské knihovně

Stále častěji se můžeme setkat s novým typem podvodných telefonátů, kdy se podvodníci vydávají za pracovníky bank či policisty. Propracovaným psychologickým nátlakem z obětí vylákají mnohdy celoživotní úspory. Jak se proti těmto útokům účinně chránit se dozvíte 31. října od 18:00 ve studovně a čítárně chebské knihovny.

Ilustrační foto Pixabay

Městská knihovna v Chebu v rámci říjnového Festivalu bezpečného internetu připravila osvětovou akci s názvem „Knihovna vysvětluje věci“.  „Inspirací nám byl známý youtubový kanál „Jirka vysvětluje věci“, který se ve svých poutavých videích věnuje rozličným společenským problémům. Po dohodě s autorem jsme se rozhodli promítat video „Podvodníci, kteří se vydávají za Policii“, které dopodrobna rozebírá problematiku „vishingu“ neboli podvodných telefonátů“, uvedl Jakub Benedikt, vedoucí studovny a čítány.

„Po zhlédnutí videa bude následovat krátká beseda a představení nových informačních letáků, které knihovna k příležitosti této události vytvořila. Na všechny zájemce, kteří se chtějí o této problematice dozvědět více a předejít tak možným problémům se těšíme v tzv. „malé knihovně“ (Obrněné brigády 18)“, doplnil Benedikt.