S pořádnou hladinou alkoholu sedla za volat. Po nehodě nadýchala 2,35 promile

S pořádnou hladinou alkoholu sedla za volat devětačtyřicetiletá žena. Její jízda nemohla skončit jinak, než nehodou. Nabourala do zaparkovaných aut i do zdi domu. Policistům poté nadýchala 2,35 promile. Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Policie ČR

„V neděli 18. září letošního roku mělo dojít v Kraslicích krátce po jedné hodině v noci k dopravní nehodě,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „K té mělo dojít tak, že devětačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Honda, měla při couvání narazit do zaparkovaného vozidla značky Volkswagen. Poté se měla s automobilem otočit, vjet do protisměru, najet na chodník a po chvíli narazit do zdi domu. Ani to jí ovšem nemělo zastavit a ve své jízdě měla pokračovat. Ovšem jen pár metrů, protože následně měla narazit do jiného zaparkovaného automobilu taktéž značky Volkswagen. Poté jí na vozidle již nešla zařadit rychlost, a to mělo její jízdu ukončit,“ doplnil.

Foto: Policie ČR

Tímto svým jednáním měla žena poškodit dvě zaparkovaná vozidla a zeď domu. Měla způsobit celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 100 tisíc korun.

 Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

 „Po příjezdu policejní hlídky se řidička podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,35 promile,“ upřesnil mluvčí s tím že z tohoto důvodu byl ženě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následně byla převezena k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.