Paměť národa: Mariánskolázeňská sochařka v knihovně odvypráví svůj příběh

❗ Zrušená beseda z důvodu nemoci:
Z důvodu nemoci se bohužel odkládá beseda s pamětnicí – sochařkou a malířkou Ludmilou Seefried-Matějkovou. Nový termín besedy bude brzy ohlášen ❗ ❗ ❗ 

V rámci výstavy Paměť národa Karlovarského kraje se uskuteční v mariánskolázeňské knihově beseda. Svůj příběh přijde odvyprávět sochařka Ludmila Seefried Matějková. Akcese uskuteční v úterý 27. září v 18 hodin.

Na výstavě Paměť národa Karlovarského kraje najdou zájemci příběhy osobností, které spojuje novodobá historie Karlovarského kraje. Jsou to příběhy o hrůzách holocaustu, o vyhnání z rodné vsi, o dřině v pracovních táborech, o špiclování, strachu a obavách. Ovšem také o silné vůli, odvaze a neutuchající naději. O víře v Boha a dobro, o lidském soucitu. Výstava, která je ke zhlédnutí v Mariánských Lázních pod Cup Vitalem, potrvá až do 14. října.

Foto: Archiv pořadatelů

Organizace Post Bellum, z.ú. se dlouhodobě snaží rozvíjet své aktivity i v Karlovarském regionu a ještě před vypuknutím celosvětové pandemie Covid 19 připravila putovní výstavu Paměť národa Karlovarského kraje s příběhy pamětníků, do jejichž života zasáhly totality 20. století. Přichází čas, kdy je možné výstavu představit veřejnosti.