Postrach houbařů dopaden

Postrach houbařů dopaden. Dvaapadesátiletý muž se během několik měsíců vloupal do jedenácti zaparkovaných aut. Vždy si vybíral taková, která stála u lesních cest. Krádežemi se kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení usilovně zabývali a bezprostředně po poslední krádeži muže zadrželi. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto: Policie ČR

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Obviněný měl od poloviny května do září letošního roku hned v jedenácti případech vniknout do zaparkovaných osobních vozidel na Chebsku,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Z těch měl odcizit řadu různých věcí. Když z automobilů muž nic neodcizil, tak je poškodil tím, že do nich násilím vnikl,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

„V polovině května měl vniknout do vozidla, kterého bylo zaparkováno poblíž lesní cesty. Z toho měl odcizit osobní věci majitele automobilu, ale také finanční hotovost či platební kartu. O pár dní později si měl obviněný muž vyhlédnout vozidlo zaparkované u lesní cesty,“ informoval mluvčí s tím, že také z něj měl nakonec odcizit finanční prostředky, platební karty či jiné osobní doklady.

Foto: Policie ČR

V následujících týdnech měl své jednání několikrát opakovat. Vždy si měl vybrat osobní automobil, který stal mimo pozemní komunikaci.

„Poslední krádeže se měl dopustit v úterý 13. září. V odpoledních hodinách měl vniknout do vozidla, které bylo zaparkováno na lesní cestě. Z něj měl odcizit finanční hotovost, osobní doklady, ale třeba také několik desítek stravenek či platební kartu,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 90 tisíc korun.