Tip na sobotu: Vydejte se na komentovanou prohlídku. Tématem bude Johann Wolfgang von Goethe

Tip na sobotu: Vydejte se na komentovanou prohlídku do Mariánských Lázní. Tématem bude Johann Wolfgang von Goethe.  Sraz účastníků bude v sobotu 30. července  ve 13.30 hodin Sraz v Turistickém informačním centru v 13.30 hod., Poštovní 160/17 (Hlavní pošta), tel.: 777 338 865. Cena prohlídky, které potrvá přibližně dvě hodiny, je 130 korun.

Trasa povede od  Infocentra k Heidlerově monumentu. Poté čeká na účastníky stoupání  k Panoramě, Goethovu náměstí, Goethově cestě, Lesní ulici, Geologickému parku, Lesnímu prameni, hotelu Svoboda a poslední zastávka bude u hotelu  Pacifik.

Návštěvu Mariánských Lázních si nenechalo ujít mnoho významných kulturních, vědeckých i politických osobností z celého světa. Největší německý básník, dramatik, filozof, právník, humanista a politik Johann Wolfgang Goethe pobýval ve vyhlášených lázních třikrát (1821–1823). Bylo mu 72 let, když zde trávil pobyt s jeho srdci blízkou Ulrikou, které bylo v té době 17 let, a nakonec ji požádal o ruku. Poté, co Ulrika jeho žádost odmítla, vtělil svou bolest do známé Mariánskolázeňské elegie.

Nárok na slevu 10% mají děti od 8-15 let (děti do 7 let zdarma), studenti s platným průkazem, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu.