Při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali policisté více než tisíc aut. Zjištěno bylo 157 přestupků

Ve dnech 29. až 30. dubna letošního roku proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na kontrolu dodržování zákazu jízdy pod vlivem alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídky se dále zaměřily také na kontrolu používání bezpečnostních pásů, technický stav motorových vozidel a na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Foto: Policie ČR

V Karlovarském kraji bylo policisty zkontrolováno přibližně 1 130 vozidel, přičemž zjistili na 157 přestupků, z nichž 12 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 145 jich policisté vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. Celkem ve čtyřech případech byli zjištěni řidiči, kteří řídila svá vozidla pod vlivem návykových látek. Nejčastějším zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel a to ve 48 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů policisté zjistili ve 24 případech. Dalších 12 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti. Do akce bylo zapojeno přibližně sto policistů.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v následujícím období.

prap. Jan Bílek

nprap. Jakub Kopřiva