Řídili pod vlivem alkoholu. Muž nadýchal 2,84 a žena přes 3 promile

Za volant s pořádnou hladinou alkoholu v krvi sedla pětatřicetiletá žena. Její jízda nemohla končit jinak než nehodou. Naštěstí to odnesla jen dopravní značka. Františkolázeňským policistům nadýchala 3,01 promile. To v Nové Roli se vydal na cesty osmapadesátiletý muž. Jeho podivné jízdy si všiml jiný motorista, který muži zatarasil cestu, aby nemohl v jízdě pokračovat. Dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem 2,84 promile.

Policistům nadýchala přes 3 promile

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky pětatřicetileté ženě z Chebu.

 Podle policejního mluvčí Jana Bílka měla žena ve čtvrtek 17. března ve večerních hodinách řídit osobní automobil. Krátce před po 21. hodině měla jet po silnici ve Františkových Lázních, kde zřejmě nezvládla řízení a přejela s vozidlem do protisměru. Poté měla narazit do svislé dopravní značky.

„Po příjezdu policejní hlídky z obvodního oddělení Františkovy Lázně se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,01 promile. Z tohoto důvodu byla ženě zakázána další jízda a byl jí zadržen řidičský průkaz,“ uvedl mluvčí.

 Následně se žena podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

 Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 40 tisíc korun. V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Jízdu ukončil šestatřicetiletý muž

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili osmapadesátiletému muži z Karlovarska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Podezřelý muž měl dne 5. března letošního roku krátce před sedmou hodinou večerní v Nové Roli řídit osobní automobil,“ informoval Jan Bílek. „K jeho smůle si ale jeho podivné jízdy všiml šestatřicetiletý muž. Ten měl spatřit osmapadesátiletého řidiče, jak stojí s neosvětleným vozidlem v jedné z křižovatek. Poté se měl s vozidlem rozjet, najet na obrubník a pokračovat dále v jízdě. Šestatřicetiletý muž se měl se svým vozidlem za mužem vydat. Když podezřelý osmapadesátiletý muž opět zastavil v další křižovatce, měl ho šestatřicetiletý muž dojet a svým vozidlem mu zablokovat cestu, aby nemohl pokračovat v jízdě. Dále mu měl vytáhnout klíčky ze zapalování a na místo přivolat hlídku policie,“ sdělil.

Policisté po příjezdu s mužem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,84 promile. „Lustrací dále zjistili, že má osmapadesátiletý muž platnou blokaci řidičského oprávnění. Následně byl poučen a vyzván, k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, což odmítl. Další jízda mu byla zakázána,“ doplnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.