Opilá a v zákazu řízení vyjela s dětmi nakoupit. Policistům nadýchala 1,42 promile

Opilá a v zákazu řízení vyjela s dětmi nakoupit. Policistům nadýchala 1,42 promile. Řeč je o šestatřicetileté ženě, které teď hrozí v případě odsouzení až tři roky ve vězení. Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání místní ženě.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy  měla ve čtvrtek 24. března letošního roku krátce před 18. hodinou přijet osobním automobilem značky Peugeot k obchodnímu domu v Kynšperku nad Ohří. Následně měla ve vozidle ponechat své dvě nezletilé děti, automobil uzamknout a jít nakoupit. „Po chvíli měla v rámci výkonu služby přijet k obchodnímu domu policejní hlídka z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří, která si všimla, že u vozidla stojí dvě nezletilé děti bez dozoru dospělé osoby. Po chvíli měla z prodejny přijít sedmatřicetiletá žena, která policistům uvedla, že se jedná o její děti, které ponechala ve vozidle a nechápe, jak děti dokázaly vozidlo opustit,“ uvedl.

 Po chvíli se měla žena policistům přiznat, že k obchodnímu domu přijela osobním automobilem, a to i přesto, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2023. „Lustrací policisté zjistili, že ženě byl opravdu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel,ů sdělil mluvčí s tím, že policisté sedmatřicetiletou ženu poté vyzvali, aby se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,42 promile.

 Kromě toho navíc policisté zjistili, že ve vozidle nejsou dětské autosedačky.

 Obě nezletilé děti si následně vyzvedl se souhlasem sedmatřicetileté ženy její otec. Ženu policisté převezli na obvodní oddělení.