Napřed kostelní kasičku na milodary vykradl, pak ji sebral celou

Ve vlaku našel peněženku, tak nelenil a začal utrácet. To devětadvacetiletému muži asi nestačilo, tak si zašel do kostela pro peníze z kasičky pro milodary. I to mu bylo pravděpodobně málo, tak se po několika dnech vrátil pro pokladničku i s penězi. Teď mu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Obviněný muž měl v první polovině ledna letošního roku ve vlaku nalézt peněženku, která vypadla poškozenému jednašedesátiletému muži z kapsy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřin Pešková. „Devětadvacetiletý muž si měl peněženku nechat a následně prohledat. Z peněženky si měl vzít finanční hotovost a také platební kartu, se kterou měl ještě ten den minimálně ve čtyřech případech zaplatit na různých místech v Karlových Varech. O pár dní později se měl pokusit o několik výběrů hotovosti z bankomatu, ale neúspěšně, jelikož už měla být platební karta zablokována,“ sdělila.

Dále měl obviněný muž ve dvou případech, a to od konce ledna do druhé poloviny února letošního roku, v Karlových Varech vstoupit do vestibulu jednoho z kostelů. !Tam měl v prvním případě odcizit finanční hotovost z kasičky na milodary,“ upřesnila s tím, že ve druhém případě, po více jak dvou týdnech, se měl obviněný muž vrátit a tentokrát odcizit celou kasičku na milodary i s finanční hotovostí.

Svým jednáním měl devětadvacetiletý muž způsobit škodu přibližně 30 tisíc korun.