V České republice se začalo očkovat vakcínou od společnosti Novavax

V minulých dnech do České republiky dorazily první dávky očkovací látky Nuvaxovid od společnosti Novavax. Proteinovou vakcínou, která má srovnatelnou efektivitu i bezpečnost s mRNA vakcínami, je možné nechat se očkovat u praktických lékařů a v očkovacích centrech.

Ilustrační foto

Vakcína od společnosti Novavax je dvoudávkovou vakcínou s intervalem 21 dní mezi dávkami. Určena je primárně k primovakcinaci dospělých osob, nikoliv jako posilovací dávka.

„Jsem rád, že první dodávka vakcín Novavax dorazila do České republiky. U praktiků a v očkovacích centrech tak máme další očkovací látku schválenou Evropskou lékovou agenturou, která jasně deklaruje její účinnost, bezpečnost a největší možnou ochranu před vážným průběhem onemocnění covid-19. Zároveň prosím všechny, kteří jsou zatím neočkovaní, aby zvážili tuto možnost,“ řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Zájemci o očkování vakcínou Nuvaxovid se mohli od 1. února předregistrovat na očkovacím portále a všichni registrovaní budou o termínu očkování informováni prostřednictvím zvací SMS. Registrace probíhají i nadále na: crs.mzcr.cz.

Zdroj: MZČR