Od neděle budou moci cestující využít spěšné vlaky mezi Plzní a Karlovými Vary

Cestující na železnici v Karlovarském kraji i všichni turisté a návštěvníci budou moci od neděle 13. června  využívat nové spěšné vlaky mezi Plzní, Mariánskými Lázněmi, Chebem a Karlovými Vary.

České dráhy zahájí jejich provoz od 13. června. Náměstek hejtmana Jan Bureš vysvětlil: „Karlovarský kraj si objednal nově zavedené spěšné vlaky u Českých drah především proto, že se tím navýší počet spojů mezi Plzní a Karlovými Vary. Navíc to bude mít ten efekt, že se lidé pohodlně dostanou například přímým vlakem ze Sokolova a Kynšperka nad Ohří do Plzně, či z Plané u Mariánských Lázní přes Sokolov a Chodov do Karlových Varů. Mezi Plzní a Chebem bude cesta trvat hodinu a půl, což je o pár minut více, než kdyby lidé cestovali rychlíkem.“

Nové spoje pojedou po většinu dne ve dvouhodinovém intervalu a doplní nabídku dálkových spojů. Cestujícím budou prozatím sloužit motorové jednotky RegioShark, které nejpozději do konce současného jízdního řádu vystřídají nové supermoderní soupravy RegioPanter. Jízdní řády budou k nalezení mimo jiné v aplikaci Můj vlak.

Zdroj: KÚKK