Zmocnila se cizí platební karty a vybírala peníze

Rčení, že z cizího krev neteče, se pravděpodobně držela  žena, která vybírala z cizí platební karty. Majiteli karty způsobila škodu téměř pět tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí cizince trest odnětí svobody až na dva roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté cizinky, kterou obvinili ze spáchání přečinů krádeže ve stádiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Obviněná se měla v polovině listopadu minulého roku zmocnit ve večerních hodinách v parku u budovy vlakového nádraží v Chebu platební karty, která patřila dvaapadesátiletému muži z Klatov,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Zhruba o dvě hodiny později se měla vydat k bankomatu a v rozmezí tří minut provést pět výběrů finančních prostředků. „V jednom případě byl bezhotovostní výběr schválen a ve čtyřech případech zamítnut. Následující den měla v brzkých ranních hodinách přijít k jinému bankomatu v Chebu a ze tří pokusů se jí mělo povést v jednom případě finanční prostředky vybrat. O totéž se měla pokusit ještě tentýž den i den následující. Ze čtyř výběrů se jí mělo povést finanční prostředky vybrat ve dvou případech,“ doplnil mluvčí.

Tímto svým jednáním měla muži způsobit škodu téměř 5 tisíc korun. V případě, že by byly schváleny všechny výběry z bankomatů, o které se cizinka pokusila, způsobila by muži škodu dalších přibližně 25 tisíc korun.