Způsobil nehodu. Nadýchal 1,55 promile

Pod vlivem alkoholu způsobil nehodu. Nezastavil a odjel, pak zamkl auto a odešel. Policisté ho vypátrali. Nadýchal jim 1,55 promile.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky devětatřicetiletému muži z Aše.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl muž v pátek 28. května letošního roku řídit v nočních hodinách v Aši osobní automobil značky Audi. V ulici Žerotínova zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, měl vozidlem přejet do protisměru a narazit do zaparkovaného automobilu značky Volkswagen. Po této dopravní nehodě ovšem pokračoval dál ve své jízdě. Až po několika set metrech měl zastavit, vozidlo uzamknout a odejít.

„Po oznámení na linku 158 se policisté začali touto dopravní nehodou okamžitě zabývat. Policisté z obvodního oddělení Aš zhruba po hodině devětatřicetiletého muže vypátrali. Ten se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,55 promile. Následně se muž přiznal k tomu, že řídil osobní automobil značky Audi a způsobil dopravní nehodu,“ upřesnil.

Z těchto důvodů mu policisté zadrželi řidičský průkaz a poté ho převezli k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Tímto svým jednáním měl způsobit majiteli poškozeného vozidla značky Volkswagen škodu přibližně 150 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.