Platil odcizenou kreditkou. Majiteli způsobil škodu téměř 10 tisíc korun

Až na dva roky by mohl jít do vězení šestadvacetiletý muž. Z cizí kreditní karty měl poslat několik vkladů do internetových sázkových kanceláří. Jednatřicetiletému majiteli tím měl způsobit škodu téměř 10 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušení tajemství dopravovaných zpráv a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Obviněný se měl ve druhé polovině srpna minulého roku v bytě v Chebu, ve kterém bydlel společně s jednatřicetiletém majitelem, zmocnit jeho kreditní karty,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl přes tuto kreditní kartu provést téměř na dvě desítky vkladů finančních prostředků na jednu z internetových sázkových kanceláří. Každou platbu měl navíc obviněný odsouhlasit kódem zaslaným na mobilní telefon jednatřicetiletého muže, kterého se taktéž bez souhlasu opakovaně zmocnil. Po potvrzení těchto plateb měl obviněný zprávy z telefonu vymazat,“ doplnil.

Poté se měl obviněný ještě pokusit o několik dalších plateb v internetovém prostředí, ovšem tyto platby již byly zamítnuty.