Do Potravinové banky dorazila zásilka roušek. Rozdělovat se budou mezi sociální služby

Do skladu Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. dorazil v úterý odpoledne první závoz jednorázových roušek získaných ze Státních hmotných rezerv prostřednictvím MPSV. Jedná se o 120 tisíc ústenek balených po 50 kusech. Roušky dovezli a pomohli složit hasiči. Dalších 130 tisíc roušek si od hasičů vyzvednou pracovníci později, až bude vyskladněna první várka.

Foto: Potravinová banka Karlovarského kraje

„Roušky začneme distribuovat od středy 24. února,“ uvedl ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje. „Rozdělovat je budeme mezi sociální služby v Karlovarském kraji. Postupně se dostanou například do azylových domů, nízkoprahových denních center, nocleháren a dalších zařízení pro osoby v nouzi. Ochranné prostředky využijí pro své klienty také ambulantní a terénní služby,“ sdělil.

Kromě toho Oslovili s nabídkou pomoci také obce s rozšířenou působností a vedení kraje. „Naší snahou totiž je, aby se roušky dostaly k lidem, kteří si je sami pořídit nemohou. Doporučené množství pro 1 osobu je 1 balíček obsahující 50 kusů,“ informoval ředitel.

Foto: Potravinová banka Karlovarského kraje

Zájem o roušky je ze strany sociálních služeb velký. Již první den si organizace rezervovaly více než 40 tisíc ústenek.

Mezi odběrateli roušek budou například farní charity, organizace Člověk v tísni, Pomoc v nouzi, Centrum pro dítě a rodinu Valika, SOS dětské vesničky Karlovy Vary či krajská pobočka Státního zdravotního ústavu.