Sokolovská nemocnice zveřejnila upozornění pro pacienty

S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci informuje sokolovská nemocnice o omezeních či novinkách ve zdravotnickém zařízení. Všechny informace se dozvědí potřební na telefonické infolince – 734 437 866, která je k dispozici v čase 7-15.30 hodin.

Foto: fb Sokolovské nemocnice

  • S okamžitou platností je zastavena veškerá ambulantní péče s výjimkou akutní péče. Úplný přehled naleznete na: http://www.nemosok.cz/uzavirky-oddeleni/ .
  • Od úterý 17.března 2020 je zastavena plánovaná operativa. Pacienti kteří jsou již objednáni na operace budou vyrozuměni o odložení zákroku personálem nemocnice. V případě nejasností kontaktujte příslušná oddělení popř. informační linku nemocnice.
  • Nadále platí zákaz návštěv. Návštěvy jsou možné pouze ve výjimečných případech (např. u umírajících), výhradně však se souhlasem zdravotního ředitele. S platností od 19.3.2020 již nebude umožněn vstup ani pro doprovod k porodu, a to bez výjimek.
  • Vstup do nemocnice je umožněn POUZE přes centrální registr (parkovací dům), a to přes triážový stan s ústenkou či jinou ochranou úst. Do stanu vstupujte jednotlivě a dodržujte rozestupy. Před vstupem do budovy Vám bude změřena tělesná teplota a sepsána základní anamnéza. Pokud jedete k porodu či máte akutní úraz, budete mít samozřejmě přednost. Vstupy do všech ostatních pavilonů budou počínaje 19.3.2020 UZAVŘENY.
  • Vjezd do areálu nemocnice je veřejnosti ZAKÁZÁN, k dispozici je parkovací dům před centrálním registrem
  • Všechny vstupy do areálu brankami budou UZAMČENY
  • Naše nemocnice nedisponuje akutním infekčním oddělením a nemáme povolení provádět testy na COVID – 19, proto prosíme nevystavujte Vaším příchodem do nemocnice naše zdravotníky případnému riziku nákazou. V případě, že na sobě pozorujete příznaky shodné s tímto onemocněním, kontaktujte telefonicky nejdříve kontaktní linky IZS – 950 380 180 nebo 950 370 180. TATO ČÍSLA JSOU V PROVOZU NEPŘETRŽITĚ.
  • Hospitalizovaným pacientům se od 16.3.2020 VYDÁVÁ ZÁKAZ OPUSTIT LŮŽKOVÉ ODDĚLENÍ (nesmí vycházet ven ani na chodby a společné prostory mimo dané lůžkové oddělení)
  • Provoz kavárny je omezen od 7-15:30hod a jedná se pouze o pultový prodej

Stále platí doporučení omezení návštěv  nemocnice a odložili neakutní záležitosti. V případě zavlečení infekce jsou ohroženi zdravotníci i hospitalizovaní pacienti.

Foto: fb Sokolovské nemocnice