Jarní Srdíčkové dny odkládají

Tradiční sbírka Srdíčkové dny měla v celé České republice proběhnout v týdnu od 23. do 27. března. Koronavir však všechny přípravy překazil a samotnou akci odložil na neurčito.
V úterý 10. března 2020 Ministerstvo zdravotnictví ČR kvůli koronaviru uzavřelo všechny střední a základní školy. Charitativní organizace Život dětem, která za veřejnou sbírkou stojí, proto musela přistoupit k razantnímu opatření.

„Ačkoliv jsme od začátku ledna vše řádně připravovali, včas rozeslali po republice balíky se vším na sbírku potřebným, koronavirus všechny naše snahy překazil, stejně jako plány mnoha ostatních. Srdíčkové dny jsou pochopitelně zcela závislé na dobrovolnících ze středních škol, proto je můžeme realizovat pouze s nimi, tedy v době, kdy školy budou zase otevřené a na ulicích zavládne opět běžný čilý ruch,“ říká ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Letošní jarní Srdíčkové dny proběhnou, jen to bude v jiném termínu v závislosti na aktuální situaci.
„Termín v tuto chvíli nikdo přesně nezná. Záleží jednak na vývoji šíření koronaviru, a také na tom, zda dohodnuté školy najdou ihned po jejich otevření vhodný termín a dají Srdíčkovým dnům zelenou. První reakce ze škol jsou však velmi vstřícné a v této těžké chvíli nám dělají velkou radost,“ dodává Maria Křepelková s tím, že se může stát, že sbírka bude v různých městech vždy v jiném termínu, prostě podle možností škol. Organizace bude o novém konání sbírky včas informovat.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Více informací naleznete na www.zivotdetem.cz.