V Mariánských Lázních chystají masopust

Masky, průvod, dobré jídlo i hudba, to vše čeká na návštěvníky 1. ročníku Lázeňského masopustu. Začátek akce naplánovali organizátoři na sobotu 8. února od 14 hodin, kdy vyjde průvod od tržnice ke knihovně nebo až k hotelu Cristal a zpět. Průvod doprovodí folklórní soubor Marjánek. Zváni jsou všichni, kteří mají rádi dobrou zábavu. Masky vítány.

 

Ilustrační foto

„Rádi bychom pozvali malé i velké na 1. Lázeňský masopust, který se bude konat v sobotu a neděli 8. a 9. února od 10 do 18 hodin v prostoru městské tržnice, na Hlavní ulici v Mariánských Lázních,“ informovala jedna z organizátorek Eva Koreisová. Oslava je pořádaná na podporu sdružování obyvatel a přátel Mariánských Lázní .

Pořadatelé připravili pro návštěvníky pestrou nabídku stánků s tradičními zabijačkovými pochoutkami jako například pečené jaternice se zelím, zabijačková, nebo dršťková polévka, ale i grilovaná šunka od kosti, klobásy, langoše a další teplé občerstvení. Návštěvníci budou moci vybírat také mezi rozmanitými nápoji. Přichystáno bude třeba plzeňské pivo, cidr, svařené víno, nebo teplý rakytníkový i jablečný mošt. „S sebou si budou moci hosté nakoupit jaternice, jelítka, tlačenky, uzené, sádlo a škvarky, ale i polévky a paštiky ve skle, vše z farmářské produkce Plzeňské oblasti. Také sladkomilci si přijdou na své. K dostání budou koláče, štrúdly buchty a další, teplé dezerty v četně čerstvé kávy. Nabídka bude doplněna po oba dny jarmarkem se stylovým zbožím,“ upřesnila. Nejen pro ty nejmenší bude připravena zábava na řetízkovém kolotoči, stánek s výtvarnou dílnou na výrobu mýdel a svíček i oblíbené malování na obličej.