Jeden ukradl přepravky s alkoholem, druhý malířské barvy

Mariánskolázeňské policisty zaměstnali dva zloději. Jeden ukradl přepravky s alkoholem, potraviny i drogistické zboží. Druhý zase malířské barvy. Oběma hrozí vězení.

Mariánskolázeňští policisté sdělili jednadvacetiletému muži z Prahy podezření ze spáchání přečinu krádež. „Podezřelý muž měl v polovině ledna letošního roku ve večerních hodinách v Mariánských Lázních po překonání a poškození oplocení, vniknout do venkovního skladu místní prodejny,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Zde v jeho hledáčku skončily přepravky s alkoholem, ale také například různá drogérie a potraviny. Tímto jednáním měl způsobit škodu ve výši kolem sedm tisíc korun,“ sdělila. V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na dva roky.

Krádeže se měl také dopustit dvaatřicetiletý muž z Chebska. „Ten měl na začátku prosince minulého roku v dopoledních hodinách z chodby domu v Mariánských Lázních odcizit dvě balení malířské barvy. Majiteli tímto způsobil škodu ve výši kolem jednoho tisíce korun. V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin rozhodnutím Okresního soudu v Chebu odsouzen,“ upřesnila mluvčí. Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.