U obce Schloppach si dali dostaveníčko milovníci Volkswagenů

Různé typy oblíbených vozidel Volkswagenů byly k vidění nedaleko českých hranic. V německé obci Schlopach se již po šestadvacáté sešli o uplynulém víkendu milovníci těchto aut.

Původní myšlenkou bylo setkání milovníků Volkswagenů se vzduchem chlazeným motorem – boxer. Postupně se začali přidávat také motoristé s dalšími vozidly. Letos bylo k vidění několik desítek vozidel a motorek. Účastníci obdivovali například VW T1 samba z roku výroby 1955, který v původním, ale velmi zachovalém stavu. Za takového „veterána“ by si zájemci museli sáhnout hluboko do kapsy. Jeho cena se blíží 100 tisícům euro.

„Každým rokem naši akci navštíví více lidí, přestože neděláme žádnou oficiální propagaci, ale informace si předáváme ústně,“ uvedl spoluorganizátor Franz Stoll z Neualbenreuthu.

Ten, kdo se zatím na akci nedostal, ale chtěl by se zúčastnit se svým autem nebo jako divák, bude mít příležitost zase poslední víkend v červenci příští rok.

VW Freunde Treffen in Schloppach

Verschiedene VW Farceuge waren zum sehen in der Nähe der Tchechische Grenze.
In einen kleinen Dorf Schloppach war schon am 26 mal dieses Treffen.

Der Beginn war damals das Treffen des Freundes von Luft gekültene Motors – Boxer motor.
Mit der Zeit kommen auch Bekanten mit anderen Farzeugen. Zum sehen war zum Beispiel ein VW Bus T1 Samba B. j. 1955 in sehr guter Zusatand. Da kann der Preis steigen bis 100 tausend Eu.

Jedes Jahr kommen immer mehre Besucher meint der mittorgansator Herr Franz Stoll aus Neualbereuth. Alle Einladunger währen nur mit Nund weitter gegeben.
Wer bis jetzt dieses Treffen noch nicht besucht hat der kann am letzes Wochende in Juli 2020 worbei kommen.