Chtěli peníze, tak vykradli vysavač na benzínce

Touha po penězích by mohla stát ženu a muže, kteří vykradli automat na vysávání, až tři roky svobody. Majiteli způsobili škodu přibližně deset tisíc korun.

Šestadvacetiletý muž a třiadvacetiletá žena z Karlových Varů se přesvědčili o tom, že krást se nevyplácí. Vyslechli si od policistů z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře podezření ze spáchání přečinu krádež.

„Společně se měli krádeže dopustit začátkem července tohoto roku v Karlových Varech v areálu místní čerpací stanice,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Násilím měli vniknout do vysávacího zařízení a následně z něj odcizit finanční hotovost a nádoby určené na sběr mincí. Poškozením kovového krytu zařízení a odcizením finanční hotovosti s nádobami způsobili škodu, která je odhadnuta kolem 10 tisíc korun,“ upřesnila.

Muž se takového jednání dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Proto mu nyní v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Podezřelé ženě hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.