Lázně uvítají páté pokračování festivalu Kulturního ozdravení

V jedinečném prostoru kolonády Ferdinandova pramene opět vytryskne pramen Kulturní ozdravné kúry. Šestý ročník festivalu s přízviskem „miniKOK“ přinese od pátku 24. do neděle 26. května multižánrový program – od cvičení pilates, přes hlasový workshop, bleší trh až po vystoupení kapel. V pátek na Ferdinandku zavítá Povodí Ohře. Kapela, kde se sešli sklepní rock veteráni s Chebsko-plzeňskou omladinou. V roce 2018 vydali první album, které bylo kritikou velmi pozitivně přijato. (cena Vinyla 2018 v kategorii deska roku a nominace na cenu Apollo a Anděl), dále zahrají brněnští Alphones, v sobotu šviháky oblíbený Jazz Cake a zpěvačka Margo. V neděli odpoledne kontroverzní projekt plný humoru, nadsázky a ironie –  mateřská.com. Dvojice zpěvaček (Lenka Jankovská a Bára Vaculíková – Yellow Sisters) rapuje o mateřství bez růžových brýlí. Před svým vystoupením provedou návštěvníky festivalu hlasovým workshopem. Vystoupí také mladí mariánskolázeňští muzikanti ze Základní umělecké školy Fryderyka Chopina.

Foto: Archiv organizátorů

Pro malé návštěvníky šviháci nachystali na pátek ve spolupráci s rodinným centrem Domeček zábavnou naučnou stezku Funk Park Ferdy Pramence, v sobotu se mohou s rodiči zúčastnit kulturně – orientačního běhu s mapou a v neděli indiánské stopovačky.

„Celou zimu se těšíme, až opět otevřeme nevyužívané křídlo kolonády Ferdinandova pramene a proměníme ho v galerii, koncertní sál a místo setkávání. V pátek v 18.00 zahájíme vernisáží mladého výtvarníka Petra Domoráda. Soubor jeho perokreseb si mohou návštěvníci prohlédnout celé tři dny “ uvádí předsedkyně spolku Švihák Markéta Monsportová. Dodává, že Ferdinandův pramen ožije pod taktovkou Šviháka letos ještě jednou a to na konci srpna v rámci doprovodného programu dalšího ročníku filmového festivalu Marienbad Film Festival.

MiniKOK je volným pokračováním měsíčního multižánrového festivalu Kulturní ozdravení, který Šviháci uspořádali v roce 2014 jako svou první větší akci. Hlavním účelem bylo ukázat místním i turistům alternativní přístup nejen ke kultuře, ale i k využití prostorů kolonády Ferdinandova pramene. 

Akce se koná za podpory města Mariánské Lázně a Karlovarského kraje.

Celý program je k nahlédnutí na https://www.facebook.com/svihak.net/ a na webových stránkách www.svihak.net.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat:

Markéta Monsportová

Předsedkyně spolku Švihák

marketa.monsportova@svihak.net

+420 774 224 093