Cizinec se opět prokázal padělanými doklady. Na našem území navíc neměl co dělat

Na chebském nádraží kontrolovala hlídka cizinecké policie dvaačtyřicetiletého cizince. Ten se prokázal doklady, které se policistům nezdály. Jejich tušení bylo správné, jednalo se o padělky. Navíc zjistili, že nejde v této trestné činnosti o žádného nováčka. Již v loňském roce se v Polsku prokazoval zfalšovanými doklady. A co víc, z České republiky byl minulý rok vyhoštěn. Cizinec tak byl umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán soudci, který bude rozhodovat o jeho trestu.Policie-ill-malé-na-web

„V úterý dne 6. února prováděla hlídka cizinecké policie kontrolu na vlakovém nádraží v Chebu. Zde zkontrolovala dvaačtyřicetiletého cizince, který svojí totožnost prokázal identifikační kartou Bulharska,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Při kontrole měli policisté podezření, že se jedná o padělaný doklad, proto byl cizinec zajištěn a převezen na policejní služebnu. „Specialista pro odhalování neregulérních dokladů potvrdil, že se jedná o celkový padělek a pravá státní příslušnost muže je jiná. Dále bylo zjištěno, že se cizinec neoprávněně zdržoval na území České republiky, ačkoliv mu bylo již správním orgánem Policie ČR v roce 2017 vydáno správní vyhoštění na dva roky,“ doplnila mluvčí.

Muž měl u sebe i další padělaný doklad, a to řidičský průkaz občana Bulharské republiky, který stejně jako identifikační karta byly opatřeny jeho pravou fotografií s jeho jménem a s osobními údaji.

Cizinec byl po provedených úkonech zadržen a bylo mu sděleno podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a padělání a pozměnění veřejné listiny. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.