Nová sezóna Nočních běhů Chebskem přinese řadu inovací

Po krátké zimní odmlce přichází běžecká iniciativa Rozběhnito.cz s třetím ročníkem regionálního seriálu Noční běhy Chebskem. A bude plný příjemných novinek.V-Hazlově-se-běžel-Noční-běh-Run-night-Egerland-foto-Tomáš-Gruber
Hned tou první bude v sobotu 24. února nová běžecká destinace – Třebeň. Dojde tak k částečné obměně sedmi seriálových míst, aby měli účastníci závodů možnost poznat další pěknou obec na Chebsku. Druhým novým cílem bude v tomto ročníku nejzápadnější město s nejkratším názvem – Aš.
Změnu v kategorizaci a seriálovém bodování uvítají především třicátníci a ženy. Pořadatelé rozdělí kategorie M39 a Z39 na kategorie M29, M39, Z29 a Z39. Dojde tak k rovnoměrnému rozdělení startovního pole podle věku, přičemž třicetiletí hobíci nebudou muset srovnávat své síly s osmnáctiletými atlety. Změn dozná i systém průběžného bodování. Zatímco dosud byli všichni závodníci bodováni podle pořadí v cíli, nyní budou body získávat muži i ženy zvlášť. Dojde tím ke srovnání bodové hladiny obou pohlaví.
Na své si v roce 2018 přijdou i děti. Jejich závody budou na jednokilometrové trati sice stále pouze doplňkové, od letoška ale budou moci stejně jako dospělí usilovat o vítezství v celém seriálu, protože budou zařazeni do dětského bodování.
Jak bude vypadat termínovka Nočních běhů Chebskem v roce 2018? Úvodní díl v Třebeni se uskuteční 24. února, následovat budou Plesná 30. dubna, Luby 26. května, Aš 9. června, Dřenice u Chebu 11. srpna, Aquaforum Františkovy Lázně 15. září a finálový Cheb 20. října.
Veškeré podrobnosti a časech závodů, tratích a přihláškách jsou průběžně zveřejňovány na stránkách http://nocnibehychebskem.cz. Účastníci čelovkových běhů se od února dočkají také pravidelného televizního pořadu na internetové TV Chebsko, který bude představovat jednotlivá místa a přinášet rozhovory s těmi nejúspěšnějšími běžci.

Pavel Sýkora