Kauza „Hippokrates“ pokračuje. Zvyšuje se počet obviněných

Přes rok se zabývají kriminalisté rozsáhlým případem pojistných podvodů. Stíháno je 60 osob. Škoda v současnosti dosahuje 60 milionů korun.Policie-maláIMG_8874

Za poslední tři dny sdělili krajští kriminalisté třem osobám obvinění pro podezření ze spáchání pokračujícího zločinu pojistný podvod. Všechny tři osoby se měly neoprávněně obohatit získáním pojistného plnění. „Jako žadatelé o uzavření pojistných smluv úrazového a životního pojištění zamlčeli při uzavírání těchto smluv, že již mají nebo plánují uzavřít další životní či úrazové pojištění u jiných pojistitelů. Vědomě tak zamlčeli podstatnou skutečnost pro uzavření smlouvy. Následně pak uplatnili u všech pojistitelů nárok na pojistné plnění, kde vždy uvedli, že jako pojistník neuplatňuje odškodnění stejné pojistné události u jiného pojistitele,“ informovala Kateřina Böhmová, policejní mluvčí.

Dva z obviněných vylákali větší částku od pojišťoven. Pětačtyřicetiletý obviněný uzavřel 11 obdobných pojistných smluv a celkem mu pojišťovny vyplatily na pojistném plnění přes 530 000 Kč a jednapadesátiletý muž díky několika uzavřeným pojistným smlouvám obdobného charakteru neoprávněně vylákal od pojišťoven 7 900 000 Kč.

V případě prokázání viny může soud poslat pětačtyřicetiletého muže až na osm let do vězení a jednapadesátiletého muže vzhledem k výši škody může potrestat až na desetiletým trestem odnětí svobody.

Živé Chebsko o případu informovalo zde:

http://zivechebsko.cz/2016/04/06/chteli-se-obohatit-o-sto-milionu-ted-sedi-ve-vazbe/

http://zivechebsko.cz/2016/05/04/a-akce-hypokrates-stale-pokracuje/

http://zivechebsko.cz/2016/09/13/akce-hippokrates-pokracovala/