Miloš Škorpil se pokusí o rekord. Pomůže tím Hospici sv. Jiří

Známý ultramaratonec, propagátor, trenér běhu a zakladatel běžecké školy Miloš Škorpil se ve svých 61 letech chce pokusit symbolicky zdolat „dno světa“. Tedy hloubku Mariánského příkopu – 10 994 metrů – a to na schodech kostela sv. Mikuláše v Chebu. Aby úkol splnil, bude muset zdolat 54 984 schodů, což znamená po věži sestoupit (ale i vystoupit) 413 krát + ještě 55 schodů.

Sestup (seběh) na dno Mariánského příkopu se uskuteční 9. dubna 2016 od 10 hodin do neděle 10. dubna 2016 do 12 hodin.běh 3 malé na web

„Když jsem po schodech kostela sv. Bartoloměje v Pelhřimově konečně vystoupal na vrchol světa Mont Everest (8848 m.n.m), pronesl někdo provokativní myšlenku: „Tak teď bys měl ještě sestoupit na samé dno světa,“ říká Miloš Škorpil. „Tím dnem je Mariánský příkop (hloubka 10994 m.p.m). Už tehdy jsem si říkal, jestli někdy, tak to bude v Chebu. No a je to tady. Jak jinak slavnostně pokřtít zrekonstruovanou věž a schody na ní, než vlastním potem? Jinak – na Everest jsem šplhal 22 hodin, dolů by se to mohlo zdát lehčí, kdybych ale vždycky nemusel vystoupat nahoru, abych mohl opět dolů. Každopádně, to bude (když se to povede), nejšílenější rekord, který se mi kdy povedlo vytvořit a jsem zvědavý, jestli tělo „mladé“ 61 let, na to pořád ještě má!“

V případě, že pokus bude úspěšný, Pelhřimovská Agentura Dobrý den ho zaeviduje do České knihy rekordů a archivu Muzea rekordů a kuriozit.

Organizátoři hledají jednotlivce nebo firmy, které by tento šílený rekord podpořili. A to libovolnou částkou, přičemž by každá 1 Kč symbolizovala 1 zdolaný schod. Celkem jich Miloš bude muset vystoupit či sestoupit 54 984. Výtěžek celé akce bude věnován Hospici Sv. Jiří, který poskytuje služby nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám.

Miloš Škorpil nabízí koupi jednoho ze svých 413 sestupů z věže kostela sv. Mikuláše a Alžběty, a to za symbolických 150 Kč! Chcete-li tento pokus podpořit a zároveň přispět na provozování služeb mobilního hospice na Chebsku, zašlete libovolnou částku na transparentní účet č. 2000653844/2010 s variabilním symbolem 10 994 či vzkazem pro příjemce „Na dno světa“. Své příspěvky zároveň můžete navyšovat a to až do 9. dubna 2016, kdy se tento pokus uskuteční. Na přání organizátoři vystaví potvrzení o daru, dárcovskou smlouvu či sepíšou smlouvu o reklamě.

Slavnostní odstartování pokusu o rekord odstartuje v 10 hodin, od 10:30 hodin se příchozí můžou  protáhnout na crossfitové rozvičce a během celého dne si vyzkouší ručkování na překážce z Bahňáku.