Sjezdařům začalo počasí přát, běžkaři si musejí čekat

Skiareál Mariánky je od poruchy lanovky opět plně v provozu a zalyžovat si zájemci mohou také v Aši. V obou areálech je až půl metru technického sněhu. Běžkaři si ale v regionu příliš neužijí, běžecké tratě jsou kvůli nedostatku sněhu mimo provoz.

Kabinkmarianky lyzovani fotoová lanovka se rozbila na Silvestra. Při testovací jízdě došlo  k vybočení lana z vodících kladek. V jedné z kabinek byl i zaměstnanec skiareálu, kterému se ale naštěstí nic nestalo.

Třicet a padesát centimetrů sněhu, -1 stupeň Celsia. Takové podmínky v neděli hlásil Skiareál Mariánky, kde funguje levý lyžařský vlek, posuvný pás v dětském parku, ale i kabinková lanová dráha. Sjízdná je tedy Krakonoška, levá část Slalomáku a část dětského parku. Areál je v provozu denně 9 do 16 hodin, v úterý, ve středu, v pátek a v sobota si zájemci užijí večerní lyžování 18 do 21 hodin. K dispozici je lyžařská škola, půjčovna, servis a občerstvení.

Funguje také Lyžařské středisko Aš, kde leží dvacet až padesát centimetrů technického prašanu. Momentálně je v provozu jeden ze dvou vleků a lyžaři si mohou sjet sjezdovku číslo 1.  Terén je vhodný jak pro začínající a mírně pokročilé lyžaře, tak pro rodiče s dětmi. Pro nejmenší je připravená lyžařská školička, která je vybavena malým lanovým vlekem. V lyžařském areálu je možné se občerstvit v otevřeném kiosku se zastřešenou verandou.

Na své si zatím v regionu nepřijdou běžkaři, pro které zatím nenapadl dostatek sněhu. (har)