Zlodějíček chtěl loupit. U policistovy tety

Šťastný den patrně neměl dvaadvacetiletý zlodějíček z Aše. Loupit se mu totiž zachtělo v jednom z rodinných domů v Aši, kde byl – k jeho smůle – na návštěvě policista. Mladík teď čelí nejen obvinění z porušování domovní svobody, ale i z ublížení na zdraví a násilí proti policie_logo_ilustračníúřední osobě. Za to všechno může strávit ve vězení až šest let. 

„Kolem 20. hodiny neoprávněně vnikl obviněný muž na oplocený pozemek rodinného domu sedmapadesátiletých manželů,“ informoval o případu policejní mluvčí Pavel Valenta.

Mladík to vzal garáží, nepočítal však s tím, že zde potká paní domu. Ta měla původně v plánu vyvenčit psa, když však uviděla zloděje, chtěla ho chytit. To jí nepovedlo, a tak zavolala o pomoc.

„Na pomoc ženě přiběhl její manžel a synovec, který je policistou Územního odboru Jablonec nad Nisou,“ potvrdil policejní mluvčí. „Synovec se představil jako policista a muže vyzval k zastavení.“

Mladík se ale nechtěl nechat chytit bez boje, a tak ještě napadl synovce i majitele domu. Nic platné mu to ale nebylo, muži ho přemohli a předali policejní hlídce. Poté museli být oba ošetřeni.

„Komisař kriminální policie v Chebu podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na šest let. Soudce po provedených úkonech obviněného muže propustil na svobodu,“ dodal Pavel Valenta. (har)