Mars hořel. Podruhé a opět jej někdo podpálil

Už podruhé někdo záměrně zapálil bývalé casino Mars v Dolních Dvorech u Chebu. Předběžně je škoda vyčíslená na téměř čtyři miliony korun.

„Hořet v herně Mars v části Chebu Dolní Dvory začalo v úterý v osm hodin večer,“ informuje Martin Kasal, tiskový mluvčí Krajského záchranného sboru Karlovarského kraje. „K požáru vyjely tři jednotky hasičů se čtyřmi cisternami.“

Hasiči na místě zjistili, že požár zasáhl celý objekt, a tak zavolali posily. „Pod kontrolu dostali hasiči požár do hodiny a půl od nahlášení, oheň zničil vnitřní část objektu, prohoření střechy zabránil zásah hasičů.“

Po celou noc místo požáru hasiči kontrolovali, vyšetřovatelé požárů společně s kriminalisty začali ihned po likvidaci požáru zjišťovat jeho příčinu. Na místě byl i pes vycvičený na vyhledávání látek podporujících hoření. Jako jednoznačnou příčinu stanovili vyšetřovatelé úmyslné zapálení, po pachateli pátrají dál společně s policií.

Není to však poprvé, co v objektu ne náhodou hořelo. Požár zde vypukl už 10. dubna 2010, kdy napáchal škodu 20 milionů korun. I tehdy se jednalo o úmyslné zapálení. Navíc jen několik dní před požárem našli v objektu policisté pěstírnu marihuany.