Hasiči zasahují u požáru v porcelánce, vyhlášen je II. stupeň poplachu

Požár skladovací haly v areálu karlovarské firmy na výrobu porcelánu oznámili zaměstnanci na tísňovou linku hasičů krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Na místo byly ihned vyslány jednotky hasičů ze II. stupně požárního poplachu. Uvnitř haly hořely dřevěné palety a obalový materiál. Nikdo ze zaměstnanců uvnitř nebyl, událost je bez zranění. Na místě zasahovalo 11 jednotek profesionálních a dobrovolných jednotek. Informaci zveřejnili hasiči Karlovarského kraje na svých stránkách.

Zabránilo se rovněž šíření požáru na okolní objekty a nebylo tak potřeba omezit další provoz v areálu firmy. Ohněm poškozené dřevěné palety v průběhu zásahu padaly i se zbožím z regálů, hasiči tak museli postupovat s opatrností, bylo nutné vyvézt z haly část naskladněného zboží.

Před druhou hodinou odpoledne mohl velitel zásahu potvrdit, že požár je pod kontrolou a nehrozí další šíření. I nadále pokračuje vyvážení palet se zbožím, aby se vyloučila veškerá ohniska. Vyšetřovatelé požárů jsou na místě od začátku zásahu, příčina i výše škody je v šetření.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Foto: HZS Karlovarského kraje