Chebská knihovna chystá výstavu Atlant. Představí život a dílo Adolfa Mayerla

Městská knihovna v Chebu zve na výstavu „Atlant“, která se koná u příležitosti 140. výročí narození významného chebského sochaře a keramika Johanna Adolfa Mayerla. Výstava, která proběhne od 24. dubna do 19. července 2024, představí Mayerlovo umělecké dědictví.

Foto: Chebská knihovna oddělení pro děti

„Motivem výstavy se pro nás stala socha Atlanta, která je pro mnohé součástí každodenního života, když kolem ní téměř každý den prochází. Málokdo tuší, že se jedná o práci právě Adolfa Mayerla. Výstava „Atlant“ nabídne návštěvníkům možnost znovuobjevit a ocenit nejen toto dílo ale i další Mayerlovy práce, které obohatily kulturu a historii Chebu“, řekl vedoucí studovny a čítárny Jakub Benedikt.

„Vernisáž výstavy se uskuteční 23. dubna 2024 v 18 hodin a bude zahájena přednáškou chebského historika Štěpána Karla Odstrčila, který poskytne exkluzivní pohled na Mayerlovo život a dílo. Zveme všechny milovníky umění, aby se připojili k oslavě Mayerlova odkazu a prozkoumali jeho práce, které zůstávají neocenitelným přínosem pro naše město“ zakončil Benedikt.