Havarovaná cisterna převážela více než 30 tisíc litrů pohonných hmot

Nedaleko obce Květnová havarovala cisterna, která převážela více než 30 tisíc. U události, která se stala ve čtvrtek 22. února kolem patnácté hodiny, došlo ke zranění řidiče. Policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 150 tisíc korun.

Foto: HZS Karlovarského kraje

„K nehodě mělo dojít tak, že devětatřicetiletý řidič jedoucí ve směru od obce Květnová do Ostrova z dosud nezjištěných příčin před sjezdem do obce Jáchymov přejel do protisměru, kde následně narazil do svodidel,“ sdělil policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že ty prorazil, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. V cisternovém návěsu řidič převážel více než 23 tisíc litrů motorové nafty a 10 tisíc litrů benzínu, přičemž nedošlo k žádnému úniku pohonných hmot.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči Karlovarského kraje na svých stránkách uvedli, že přečerpání nákladu havarované cisterny na silnici na příjezdu do Ostrova ve směru od Chomutova trvalo až do nočních hodin. V pátek ráno pak začala odtahová služba s vyproštěním vozidla. Po vytažení bylo možné odčerpat zbytek převážených pohonných hmot.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění, se kterými byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR