Celníci zajistili více než 12 kilogramů neznačeného tabáku do vodních dýmek

Karlovarští celníci zajistili při kontrole baru v centru Karlových Varů více než 12 kilogramů neznačeného tabáku do vodních dýmek a přes 50 lahví nezdaněného alkoholu. Zajištěné zboží skončilo ve skladu celní správy a porušení subjektu budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

„Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj se v pátek 26. ledna zaměřili na kontrolu značení skladovaných a k prodeji nabízených tabákových výrobků a lihovin v různých provozovnách. Kontrolní akci provedli v součinnosti s Městskou policií Karlovy Vary a Policií ČR?“ informovala tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková s tím, že v jednom z barů v centru Karlových Varů ve večerních hodinách zajistili více než 12 kilogramů neznačeného tabáku ke kouření do vodní dýmky, v celkové hodnotě téměř 80 tisíc korun. Únik na spotřební dani, jež by vznikl jeho uvedením do prodeje, byl vyčíslen na více než 35 tisíc korun.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Ve stejné provozovně zajistili celníci také 52 lahví alkoholu. Kontrolovaná osoba v průběhu kontroly nepředložila k části lihovin doklady prokazující zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních.

„V rámci své kontrolní činnosti příslušníci celní správy kontrolují správné značení tabákových výrobků platnými tabákovými nálepkami, stejně jako správné značení lihovin, ale také to, zda mají prodejci k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Tato povinnost se nevztahuje pouze na prodejny, ale také na další provozovny – např. restaurace, bary, čajovny, nebo tzv. „šíša bary“, kde se používá tabák ke kouření do vodních dýmek,“ doplnila mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj