Františkovy Lázně ovládne masopustní veselí

Chystejte masky a dobrou náladu! Jako každý rok, tak i letos projde Františkovými Lázněmi masopustní průvod. Akce se skuteční v pondělí 5. února od 15 hodin. Sraz je před Základní uměleckou školou Járy Cimrmana, odkud vyjde průvod na cestu středem města.

 „Masopustní průvod je určen převážně pro naše žáky a jejich rodiče, ale rádi uvítáme i ostatní občany Františkových Lázní,“ uvedl Zástupce ředitele ZUŠ Bohumil Polívka. „Žáci z divadelního oboru pod vedením učitelky Pavly Janiššové, herečky Západočeského divadla v Chebu, zahrají na třech stanovištích připravené scénky právě k masopustu. Paní ředitelka Miroslava Pešková nakoupí koblihy, které ponesou děti v košíku a budou je rozdávat. Co se týče hudby, průvod doprovodí, jako tradičně lidovou hudbou učitelé hudebního oboru. Všechny tímto srdečně zveme, ať už v maskách nebo bez, dobrou náladu rádi navodíme všem,“ doplnil.

Trasa povede kolem Divadla Boženy Němcové, LD Belvedere a po Národní třídě směrem k fontáně u Sadové kavárny, kde průvod končí.