Chystejte masky! Chebem projde masopustní průvod

Ani v letošním roce nepřijdou chebští obyvatelé a návštěvníci města Chebu o tradiční masopustní průvod. Letos se uskuteční již 18. ročník oblíbené akce. Průvod se na cestu městem vypraví od chebského divadla v sobotu 10. února ve 14 hodin a vyrazí směrem k radnici, aby si od vedení města vyžádal souhlas k průchodu přes náměstí. Sraz účastníků je naplánován na 13.45 hodin.

„Raduj se ze života, který jednou nečekaně skončí…“

„Těmito slovy lze vyjádřit význam masopustu, který předchází období čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi,“ uvedl za Muzeum Cheb Štěpán Karel Odstrčil. „Dříve než o Popeleční středě zazní ono známé ‚Pamatuj, že jsi prach a v prach se obrátíš!‘ se lidé rok co rok společně veselí, jedí a pijí, aby alespoň na pár chvil zapomněli na každodenní starosti. Podle tradice jsou si o masopustu všichni rovni a každý může být tím, kým chce,“ doplnil.

Ve 14 hodin průvod masek vyrazí směrem k radnici, aby si od vedení města vyžádal souhlas. „Průvod bude pokračovat do Březinovy, Dlouhé a Jateční ulice, odkud se vrátí zpět na náměstí, kde bude pohřbena basa. Účastníci průvodu jsou následně zváni do muzea, kde na ně bude čekat hudba, občerstvení a také pohádkové představení pro děti,“ upřesnil Štěpán Karel Odstrčil.

Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a zapojte se i letos do masopustního průvodu! Pro všechny zúčastněné masky je připravena odměna. Srdečně zvou pořadatelé město Cheb, Muzeum Cheb, Městský dechový orchestr, Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha a Západočeské divadlo v Chebu.