Dům Chopin se po dvouleté rekonstrukci otevře návštěvníkům

Po dvouleté intenzivní rekonstrukci se Dům Chopin v srdci Mariánských Lázní blíží svému otevření. Komplex tří budov, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí od roku 2020, představuje nyní moderní kulturní a společenské centrum. Obnovení tohoto historického místa bylo dokončeno na podzim roku 2023. Pro veřejnost se centrum otevře v jarních měsících.

Podle ředitelky mariánskolázeňského infocentra se dům Chopin se stane domovem pro různorodé aktivity a události. „V jeho prostorách naleznete galerii, konferenční sál, památník Fryderyka Chopina, hudební síň a další víceúčelové prostory jako kreativní dílny, komunitní centrum, knihovnu a fonotéku. Malá divadelní scéna rozšíří nabídku pro milovníky divadla, kina či komorních koncertů,“ informovala.

Správu domu Chopin převzalo Infocentrum Mariánské Lázně s.r.o. Tato organizace, dříve známá jako KIS Mariánské Lázně s.r.o., nyní intenzivně pracuje na dovybavení prostor, náboru personálu a přípravě bohatého programu. Infocentrum se soustředí na vytvoření atraktivního programu, který přiláká širokou veřejnost. V plánu jsou přednášky, besedy, koncerty, malá divadelní představení, pohádky, promítání filmů a mnoho dalších kulturních, vzdělávacích a společenských akcí.

Podle ředitelky Infocentra prostory Domu Chopin nabízejí neuvěřitelný potenciál pro různé kulturní, vzdělávací a společenské akce. „Očekáváme, že se stane důležitým místem setkávání a kulturního života v regionu.“