Na dálnici vjela řidička do protisměru

V pondělí 8. ledna letošního roku krátce po půl sedmé hodině večerní oznámilo několik řidičů na linku 158, že na dálnici D6, ve směru z Karlových Varů do Sokolova, jede osobní vozidlo v protisměru. Naštěstí nedošlo k dopravní nehodě.

Foto z policejního videa

„Na místo bylo ihned vysláno několik policejních hlídek. Ještě před příjezdem policistů se podařilo vozidlo značky Smart, které řídila pětašedesátiletá žena, zastavit posádce Zdravotnické záchranné služby na 135,5 kilometru dálnice D6, u nájezdu na dálnici z Lokte směrem do Karlových Varů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

„Zaměstnanec ZZSKVK Jan Špatný všiml vozidla jedoucího v protisměru. Instinktivně zapnul majáky a velmi opatrně a bezpečně přinutil vozidlo zastavit. Informoval operační středisko a zavolal PČR,“ informoval mluvčí ZZSKVK Radek Hes.

„Policisté následně zastavili provoz, aby se řidička s vozidlem dostala bezpečně z dálnice. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob ani ke škodě na majetku. Policisté u ženy provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Na bezpečném místě následně policisté z obvodního odděleni Loket vyřešili tento přestupek příkazem na místě,  tedy pokutou, pro pětašedesátiletou řidičku,“ doplnil Jan Bílek.

Prevence:

Co dělat, pokud omylem vjedu do protisměru na dálnici? Co nejdříve zastavte u kraje vozovky, z pohledu řidiče vozidla v protisměru ideálně na levé straně v odstavném pruhu pokud to situace umožní. Pokud to ale možné není, zastavte co nejblíže u středového pásu dálnice. Zapněte výstražná světla, ať je vaše vozidlo vidět. Následně si oblečte reflexní vestu. Nikdo z cestujících nezůstávejte ve vozidle. Vystupte z něj a stoupněte si mimo pozemní komunikaci, ideálně za svodidla. Zavolejte na linku 158 a informujte o této události policii. Poté vyčkejte do jejího příjezdu.