Víte, co jsou Srdíčkové trasy?

Františkovy Lázně jsou tradiční kardiologické lázně. K úspěšné léčbě kromě lázeňských procedur přispívá i ideální prostředí samotného města, které je bohaté na zeleň a rozsáhlé rovinaté parky. Ve zdejších parcích jsou kromě místních městských okruhů značené i tzv. „srdíčkové trasy“, které přispějí k úspěšným výsledkům léčby.

 

 

Foto: Infocentrum Františkovy Lázně

„Takzvané Srdíčkové trasy vznikaly ve františkolázeňských parcích od roku 1966 jako doplněk lázeňské léčby a postupným prodlužováním tras dostaly dnešní podobu pěti různě dlouhých rehabilitačních okruhů s charakterem i turistických výletů,“ uvedla ředitelka františkolázeňského infocentra Lenka Šimáčková.

„V terénu jsou trasy značeny barevnými srdíčky a začínají u Františkova pramene. Oranžová srdíčka určují parkový okruh (2,2 km), s červenými (5,3 km), modrými (6,7 km), zelenými (4,5 km) a žlutými srdíčky (3 km) se potkáte při svých procházkách po okolí např. na Ameriku, Komorní hůrku a rozhlednu Salingburg,“ vysvětlila ředitelka s tím, že díky skvělé spolupráci se značkaři z Klubu českých turistů a za finanční podpory Karlovarského kraje proběhla v letošním roce obnova a úprava turistických a „srdíčkových tras“. Bylo obnoveno značení na stromech, patnících a lampách veřejného osvětlení. Věříme, že orientaci po lázeňských parcích Vám usnadní mapa srdíčkových tras, kterou si můžete zdarma vyzvednout v Turistickém infocentru (Máchova 8).