Situace se nemění, hladiny ve vodních tocích stoupají. Hasiči zasahovali u více než šesti desítek událostí

Situace v kraji se nemění, hladiny ve vodních tocích stoupají, oproti předchozím hodinám ale již menším tempem. Pokud se výrazně nezmění meteosituace, tak podle hydrometeorologů by se již neměl stav zhoršovat. Hasiči Karlovarského kraje stále řeší desítky událostí, od nedělní půlnoci zasahovali u šestašedesáti událostí, kdy naprostá většina se týkala počasí.

HZS Karlovarského kraje

jak uvedli hasiči na svých stránkách, nejčastěji se jedná o zatopené sklepní prostory či ochrana objektů. V noci stoupla hladina řeky Ohře ve Varech na hodnotu, kdy byl vyhlášen III. stupeň povodňové aktivity. V místech, kde jsou nízké břehy, se již Ohře rozlilo mimo koryto. Jedná se například o zahrádkářskou kolonii v Karlových Varech či v Lokti.

HZS Karlovarského kraje

Před půl osmou hodinou v neděli 24. prosince ráno volali na tísňovou linku lidé ze zahrádkářské kolonie v karlovarské části města Doubí, že voda z řeky Ohře jim již zaplavila prostor kolem chaty a je již i v chatě. Oznámili, že nemají možnost se bezpečně dostat pryč z chaty a zároveň že u nich je jedna osoba nevidomá. Hasiči ze zatopené oblasti na člunu zachránili celkem pět osob, jednalo se o osoby, které chaty v této oblasti využívají k trvalému bydlení. Městská policie převezla zachráněné osoby do Armády spásy, která se o ně postará.

HZS Karlovarského kraje