Knižní lázně přivezly spoustu zajímavého čtení. Program pokračuje až do sobotního podvečera

Knižní lázně, známé doposud jako letní festival z Hlavní kolonády v Mariánských Lázních, v letošním roce poprvé konají jako zimní kulturní setkání. V centru Mariánských Lázní ve zrekonstruovaném domě Chopin na Hlavní třídě nabízí organizátoři knižní jarmark, osobnosti literárního světa, autorská čtení, autogramiády, rozhovory i výtvarnou soutěž pro děti a teenagery. Zahájeny byly v pátek 1. prosince a potrvají i v sobotu 2. prosince až do 17 hodin. K dispozici v prostorách Malé scény je v komunitním prostoru pop-up kavárna Oreaport s tvořivými dílnami. Vstup na festival je zdarma.

„Zimní mini verze festivalu Knižní lázně uvedla v pátek dva skvělé hosty a v sobotu bude pokračovat až do 17 hodin. Vedle kulturního programu přivezlo festival do regionu okolo 150 tipů na vánoční dárky a to nejen knihy, ale i autorské tisky, designový porcelán či kreativní sady. Proběhnou také workshopy pro děti i dospělé. To vše v nedávno zrekonstruovaném domě Chopin, takže se každý může přijít podívat, jak rekonstrukce dopadla,“ uvedla organizátorka Klára Khine.

V sobotu od 10 do 17 hodin proběhne hlavní část knižního trhu. Organizátoři zvou na setkání s autorkou nové dětské knihy O kapku víc Marianou Tutschovou a její dílnu papírových záložek a ozdob, Zuzana Rejchová povede rozhovor s Petrem Fejkem, ze své knihy o Václavovi Neckářovi bude číst spisovatel a nakladatel Pavel Hénik. Knižní novinky Co skrývá Jeruzalém, Hela, Kůže, Přitakání Paula Ricoeura a Já, Jean-Jacques Rousseau na pódiu představí zástupci nakladatelství Maraton a Pink Box.

13:00 Nakladatelství Pink Box představuje: Já, Jean-Jacques Rousseau & Přitakání Paula Ricoeura ( Křest knih lázeňským pramenem)
14:00 Autorské čtení / Pavel Hénik: Václav Neckář: Šíleně veselý princ
14:00 Tvořivá dílna s Unifyworks: Knižní vazba a Umění koláže (120 min)
15:30 Vyhlášení dětské výtvarné soutěže
Program je zdarma či za dobrovolný příspěvek. Změna programu vyhrazena.